Loading...

O nama

Svi imamo povijest, ali naša je baš duga, skoro kao WWW

Godina za godinom i prođu 2 desetljeća...

Današnja tvrtka Net media Sistemi d.o.o. ili skraćeno Sistemi.hr je nastavak uspješne priče koja je započela još davne 1996 godine. Kada je mladi splitski entuzijast Ivan Juras odlučio osnovati tvrtku koja će se baviti izradom web stranica – Netmedia d.o.o. U toj avanturi su mu prvotnu podršku dali dvoje kolega sa splitskog FESB-a, današnji redovni profesori: Dr. Sc. Ranko Goić, dipl.ing.el. i Dr. Sc. Eugen Mudnić, dipl.ing.el.

Netko od mlađe generacije ne može ni zamisliti kako je bilo te davne '96 u Splitu prodati „maglu“ koju su tamo neki zvali web stranica, a drugi Internet. Kada se boravak na Internetu naplaćivao u sekundama provedenim na webu, a brzine bile strelovitih 14400 bita/s. Danas se sa smiješkom sjećamo komentara: „aj može, dajte te stranice, al' u koliko će to primjeraka ići?“.

Bilo je teško, jako teško, Eugen i Ranko su se ubrzo okrenuli drugim tada isplativijim stvarima, a Ivan je krenuo samostalno dalje. U Netmediu je nakon toga došao Tonći Vatavuk '97 kao programer, pa Ivana Vatavuk, Branko Šegedin i Hrvoje Paštar '98 kao web masteri. Ekipa se malo po malo okupljala, počeli su se raditi ozbiljniji projekti. Godine 2001 nam se pridružio i Mario Ćurić, sistemac, a Netmedia je te godine ušla u novu „bračnu zajednicu“ s nizozemskom tvrtkom Mplus. S njima je Netmedia izašla iz okvira Hrvatske i krenula s radom za strane klijente. U godinama koje su slijedile, naučili smo mnogo dobroga, ali i ponešto lošega. Najbolje od svega, naučili smo da „naše, Hrvatsko“ nije toliko loše, da ima kod nas klijenata i projekata za koje se vrijedi potruditi i raditi. Nakon 6 godina rada s Nizozemcima, odlučili smo se razdvojiti. Želja nam je bila raditi s našim hrvatskim klijentima s kojima smo imali dugogodišnju uspješnu suradnju. Ivan, Ivana, Tonći, Mario, Branko i Hrvoje su ostavili Netmediu i Mplus da plove po svome kursu i krenuli s novom tvrtkom 2007. godine u drugome pravcu.

Naša misija je tada, a i dan danas ostala:

Pružanje cjelovitog paketa IT usluga klijentima. Cilj nam je graditi partnerske odnose na obostranu korist isporukom kvalitetnih rješenja na području web tehnologije.

Dobar tim za prave projekte

Svakodnevno učenje i razvoj kroz projekte čine nas pravim izborom

Danas klijentima možemo ponuditi 15 stručnjaka na područjima djelovanja tvrtke. Svi se naši djelatnici svakodnevno usavršavaju i certificiraju, kako bi pružili najbolje usluge našim klijentima. Svaki naš odjel predvođen je voditeljima koji imaju zajedno preko 50 godina iskustva rada na web projektima i tehnologijama:

Mario Ćurić
Voditelj sistemskog odjela, stručnjak za servere, mrežu i mrežne tehnologije

Započeo sa Linuxom, a potom prešao na Microsoft platformu, na kojoj je u proteklih 15 godina napravio cijeli niz najkompleksnih rješenja. Zajedno s timom sistem inženjera savjetujemo, dizajniramo i implementiramo cijelu paletu IT rješenja osmišljenih za najzahtjevnije klijentske potrebe.

Branko Šegedin
Voditelj web razvojnog odjela, stručnjak za web rješenja

U svojoj dugogodišnjoj praksi odradio cijeli niz web projekata za strane i domaće klijente svih raspona kompleksnosti. Bogatim iskustvom pomaže članove tima da uspješno svladavaju zadatke koji se pred njih postave, a klijente usmjerava da se projekti uspješno završe na obostrano zadovoljstvo.

Tonći Vatavuk
Voditelj razvojnog odjela, stručnjak za razvojne tehnologije i alate.

Sa web programiranjem se druži još od davnih vremena kada su jedini mogući oblik programiranja za web bile CGI skripte. Dolaskom ASP-a, specijalizira se za Microsoft tehnologije i dalje, sve do današnjih dana, gura cijeli tim uvijek na prvu crtu tehnološkog napretka.

Važno je napomenuti da se za uspješnost projekata brine projekt management tim koji svakodnevno nastoji pomiriti nepomirljivo i riješiti nerješivo, a sve s ciljem da „vuk bude sit, a koza ostane cijela“.

Jedna od najvećih prednosti koju klijenti prepoznaju u radu s nama je činjenica da pod jednim krovom pružamo rješenje za većinu IT potreba koje današnja tvrtka ili organizacija ima kada je u pitanju web i mrežna tehnologija. To nam daje mogućnost da ponudimo klijentima složene projekte u kojima svi naši odjeli međudjeluju kako bi isporučeno rješenje zadovoljilo postavljene zahtjeve, ostalo u budžetu i bilo isporučeno na vrijeme.

Česta je situacija da klijenti angažiraju jedan od naših odjela za konkretan zadatak (npr. izrada web stranice). U tijeku projekta klijent shvati da je za projekt nužna integracija njegovog poslovnog software-a s webom, te da web i podatke na njemu treba adekvatno zaštiti. Tada se u projekt uključuje naš odjel razvoja koji odrađuje analizu i integraciju. Na posljetku, u projekt se uključuje odjel sistem administracije koji cijelo rješenje podiže i osigurava na Internet poslužitelju. Klijent je na kraju sve usluge ostvario unutar iste tvrtke, što je pojednostavnilo komunikaciju i ubrzalo tijek projekta.

Uvijek nam je prioritet pronaći rješenje koje na najbolji način rješava potrebe korisnika.

Tijekom projekta, korištenje agilnih metodologija pomaže nam da se nosimo sa stalnim promjenama u projektnim zahtjevima. Istovremeno ova metodologija pruža korisniku mogućnost da optimalno rasporedi budžet projekta. Iterativnim razvojem korisnik dobiva funkcionalno rješenje na kraju svake iteracije.

Po finalizaciji projekta i puštanja u produkciju, kontinuirano nadziremo rad rješenja i sposobni smo riješiti probleme koji se pojave na najbrži mogući način zahvaljujući bliskoj suradnji svih odjela u tvrtki, ali i velikom iskustvu u poslu kojim se bavimo.

Kako bi bili u mogućnosti pružiti što kvalitetnije i cjelovitije rješenje podigli smo i koristimo vlastitu poslužiteljsku infrastrukturu smještenu u data centrima u Hrvatskoj i Nizozemskoj. Klijentima koji imaju vlastitu serversku i mrežnu infrastrukturu naši sistemci pružaju usluge udaljenog administriranja i održavanja. Sistemske usluge se dalje protežu na administriranje i održavanje klijentskih desktop računala, antivirusnu i backup zaštitu te ostale oblike IT podrške. Kompletnu računalnu i mrežnu infrastrukturu nadziremo s centralne lokacije u Splitu, gdje se na velikom ekranu u stvarnom vremenu prate ključni parametri sustava te alarmiraju sistemci u slučaju potrebe za intervencijom.

Osnovni podaci

Tvrtka - naziv
NET MEDIA SISTEMI d.o.o. za informatički inženjering

Skraćeni naziv
NET MEDIA SISTEMI d.o.o.

Sjedište
HR-21000 Split, Kvaternikova 12

Sud upisa u sudski registar
Trgovački sud u Splitu, MBS 060223749

Matični broj – OIB
MB: 02131943, OIB: 03380490457

Banke – Žiro računi
Raiffeisenbank Austria d.d., Petrinjska 59, HR-10000 Zagreb
IBAN: HR6024840081103875856, SWIFTCODE: RZBHHR2X
Imex banka d.d., Tolstojeva 6, HR-21000 Split
IBAN: HR9224920081100036482, SWIFTCODE: IMXXHR22
OTP banka d.d., Domovinskog rata 61, HR-21000 Split
IBAN: HR5324070001100652861, SWIFTCODE: OTPVHR2X

Temeljni kapital
20.000,00 kn uplaćen u cijelosti

Uprava
Ivan Juras mr.sc. – član uprave, direktor