Loading...

Blog

6ožu 2017

Prototip korisničkog sučelja mobilne aplikacije

Usability sučelja mobilne aplikacije je važan čimbenik njenog uspjeha. Želimo postići pregledno, jasno, jednostavno i intuitivno sučelje, a ograničavaju nas male dimenzije ekrana koje imamo na raspolaganju i touch kontrole koje zauzimaju dosta ekranskog prostora. Osmišljavanje izgleda i funkcioniranja sučelja radimo kroz izradu prototipa (mockup) korisničkog sučelja.

3ožu 2017

Definiranje zahtjeva za mobilnu aplikaciju

Upotrebljavamo User Story agilnu formu popisivanja zahtjeva na projekt Backlog-u. Koristimo se riječima korisnika kod popisivanja zahtjeva. Zahtjeve slažemo po prioritetima obzirom na prioritete projekta, poslovnu vrijednost zahtjeva, da li je razumljiv, dovoljno definiran i sl. Detaljno se definiraju u posljednjem trenutku samo oni zahtjevi koji će se realizirati neposredno u narednom Sprintu. Samo dovoljno detaljno definirani zahtjevi se mogu planirati za realizaciju u narednom Sprintu. Korisniku ostavljamo mogućnost da po potrebi mijenja sve zahtjeve, osim onih koji su u trenutnoj realizaciji, pri čemu nema garancije da će svi zahtjevi sa backloga biti isporučeni obzirom da se početno prihvaćeni obim posla ovako može promijeniti.

2ožu 2017

Projekt razvoja mobilne aplikacije

Razvoj većine softverskih rješenja po mjeri korisnika prolazi kroz slične faze, od definiranja zahtjeva i arhitekture, preko razvoja i testiranja do konačne isporuke. Kod razvoja mobilnih aplikacija imamo nekoliko specifičnosti o kojima treba voditi brigu od samog početka projekta, obzirom da ih nije moguće požuriti ili preskočiti.

1ožu 2017

Razvoj mobilnih aplikacija

Vještina razvoja mobilne aplikacije je uobičajena u našem development timu.

14vlj 2017

ASP.NET Core

Naš web development tim je u novu godinu krenuo sa razvojem rješenja uz primjenu ASP.NET Core frameworka. Riječ je o novom open source, cross-platform frameworku za izradu modernih web aplikacija ili backenda za mobilne aplikacije. Osmišljen je iz početka kako bi omogućio razvoj Internet aplikacija koje su optimizirane za cloud. Sačinjavaju ga moduli koje po potrebi fleksibilno uključujemo u naše rješenje za optimalno korištenje dostupnih resursa i visoku skalabilnost.